Амброзія
Один з важливих і небезпечних алергенів вересня-це всім відома Амброзія.
⠀
Головний алерген амброзії, який є маркером чутливості до неї, — Amb a 1. Небезпечним він вважається тому, що у нього спостерігається висока перехресна активність із ще одним сезонним алергеном-полин.
І тому 40% українців, сенсибілізованих до пилку амброзії, чутливі й до пилкових зерен полину. Такі люди схильні до реакцій і до пилку хрестоцвітих, зокрема ріпаку.
Вважається, що алергію до пилку полину людина має і тоді, коли він чутливий до білка амброзії Amb a 9. Чутливість до інших алергенів рослини (Amb a 4 і Amb a 6) може вказувати на алергію до пилку постені. А ось сенсибілізація до Amb a 10 означає, що пацієнт може бути чутливим також до пилкових зерен полину, берези, маслини та тимофівки.
Ще один білок амброзії – Amb a 8 – викликає чутливість людини до пилку соняшника та продуктів, виготовлених із нього. Вона проявляється оральним алергічним синдромом
На соняшник реагують і пацієнти, сенсибілізовані до стійкого білка амброзії Amb a 6. Оральні симптоми у такої людини викликатимуть чаї та продукти з вмістом полину, ромашки, календули, пижми, які разом з Ambrosia належать до сімейства айстрових.
Встановити, який білок викликав сенсибілізацію у вашому організмі і яка у нього перехресна активність можна в нашому центрі.
Також наші лікарі за допомогою методів молекулярної алергології допоможуть вам позбутися важких, а часом і небезпечних симптомів.
⠀
З турботою про вас алергологічний центр South
⠀
+380675041333
+380663241333
⠀
Аллергоцентр South, вул. Ак. Воробйова 5а.
